Fotogrāfiju izstāde „Ērgļi pāri robežām” apskatāma Ērgļos

26.07.2013

Latvijas Dabas fonda un Igaunijas Ornitoloģijas biedrības veidotā lielizmēra fotogrāfiju izstāde „Ērgļi pāri robežām” šobrīd tiek izstādīta Ērgļu saieta namā - Rīgas ielā 5, Ērgļos. Ērgļos izstāde būs skatāma līdz 14. augustam, bet pēc tam tā ceļos uz Veclaicenes pagasta Kornetiem.


Jūras ērgļi. Foto: J.Ķuze

Izstāde ir foto stāsts par divu retu un aizsargājamu plēsīgo putnu – jūras ērgļa un zivjērgļa – dzīves stāstiem. Izstādē redzami ērgļu portreti, mājas un ģimenes, kā arī medību stāsti. Fotogrāfiju autori ir Igaunijas un Latvijas dabas fotogrāfi. Izstādi veido vairāk nekā 30 fotogrāfijas, kurās atspoguļota ērgļu ikdienas dzīve - pāra veidošana, olu perēšana, mazuļu barošana un to pieaugšana, kā arī medības un ērgļu savstarpējās attiecības. Fotogrāfijas arī sniedz nelielu ieskats plēsīgo putnu pētnieku darba niansēs.

Izstāde „Ērgļi pāri robežām” ir ceļojoša izstāde, kas veidota divās kopijās un vienlaikus ir apskatāma arī Igaunijā. Pie mums savu ceļu pie apmeklētājiem tā uzsāka Latvijas Dabas muzejā 2011. gada nogalē. Izstādes apmeklētāji ir aicināti balsot par sev visvairāk iepatikušos fotogrāfiju – pēc projekta noslēguma šī gada rudenī notiks izloze, un uzvarētājs savā īpašumā iegūs foto attēlu, par kuru nobalsojis.

Maija Ušča, Latvijas Dabas fonds