Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks dodas uz Jelgavas Sieramuižu

31.05.2018

Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks šonedēļ ieradīsies jau otrajā darba vietā – Sieramuižas apkaimē Jelgavā. Ganāmpulks atradīsies pie Platones ietekas Lielupē un noganīs dabīgās pļavas, lai tās varētu uzplaukt dabas daudzveidības krāšņumā. Šī ir viena no Latvijas Dabas fonda dabisko pļavu atjaunošanas projekta GrassLIFE ietvaros īstenotajām darbībām. 

Sieramuiža izvēlēta par vienu no šīs sezonas mobilā ganāmpulka “darbavietām”, jo tajā ir vērtīgie un aizsargājamie biotopi – palieņu pļavu un sugām bagātu ganību komplekss. Turklāt Latvijas Dabas fondam jau ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Jelgavas pilsētu, apsaimniekojot palieņu pļavas Pilssalā, kas pazīstama ar savvaļas zirgiem.

Jelgavas Sieramuižā ieradīsies 15 Galoveju šķirnes liellopi – 14 govis un arī viens bullis. Dabīgajā pļavā tie uzturēsies aptuveni vienu līdz divus mēnešus, kamēr zāle būs noēsta. Teritorija, kurā uzturas lopi, ir ierobežota ar elektrisko ganu.

Mēs aicinām Jelgavas iedzīvotājus cienīt liellopus, netraucēt tos darbā un ievērot drošības noteikumus:

  • Turēties drošā attālumā no lopiem!
  • Nebarot un nekaitināt lopus!
  • Sargāt sevi un bērnus no elektrības elektriskajā ganā.
  • Neļaut aplokā iekļūt suņiem, un, esot ganību tuvumā, vislabāk turēt suņus pavadā.
  • Izturēties saudzīgi pret aplokiem un ganību infrastruktūru.

Ja ievērojat kādas problēmas ganībās vai rodas kādas neskaidrības, lūdzam sazināties ar Latvijas Dabas fondu pa tālruni 2 9119612 vai 67830999.