Latvijas Dabas fonds aicina uz Ainavu tūri un Asnates Rancānes koncertu Sauleskalna ezerzemes ainavā

15.08.2018

Latgales Sauleskalna apkaimes ezeri ir unikāli. Nekur citur Latvijā un visā Baltijā nav vienkopus sastopami tik daudzi lieli un dziļi ezeri ar tik augstu ūdens kvalitāti un dzidrību. Tajos mājo daudzas retas un aizsargājamas sugas, dažas no tām tādas, kas saglabājušās vēl no ledus laikmeta beigām. Tāpēc šos ezerus var ierindot starp izcilākajām, taču, iespējams, mazāk zināmajām Latvijas dabas vērtībām.

Lai iepazītu šīs vērtības un Sauleskalna ezerzemi, Latvijas Dabas fonds aicina uz Ainavu tūri 20. augustā no plkst. 11.30 Sauleskalna apkārtnē. Tikšanās pie viesu nama “Lejasmalas”, Šķipi, Aulejas pagastā, Krāslavas novadā.*

Ainavu tūres laikā dosimies apkārt Sauleskalnam, vērosim ainavu no tā virsotnes un uzzināsim, ko sevī slēpj Sauleskalna apkaimes ezeri Ārdavs, Dridzis, Ots, Joda ezers, Saules un Solnas ezeri, kāda ir to vēsture un dabas vērtības.

Ainavu tūri vadīs biologs, LDF eksperts un Sauleskalna ezerzemes pētnieks Uvis Suško.

Ainavu tūri papildinās un ainavas pieredzi paspilgtinās etno mūzikas grupas “Tautumeitas” līderes Asnates Rancānes un viņas māsas Aurēlijas Rancānes koncerts. Asnate ir pētījusi dziedāšanas tradīcijas Aulejas ciemā Sauleskalna ezerzemē, kas Ainavu tūrē ļaus pieredzēt ne tikai dabas, bet arī vietējās skaņu ainavas.

Dalība Ainavu tūrē – bezmaksas, un visi gājēji tiks cienāti ar siltu zupu.

Dalībnieku skaits ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikties, aizpildot šo formu: www.ej.uz/sauleskalna_ezerzeme vai pa telefonu 26471900.

Plānotais Ainavu tūres maršruts būs apm. 9 km garš un pasākuma ilgums – 5 stundas.

Pasākuma norisi finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

* Karte ar tikšanās vietu: https://balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash=zovomf&centerx=700298.2212907218&centery=6213750.539652426&zoom=4&layer=map&ls=o