Mūsu zivjērglis - tiešraidē National Geographic šovā "Earth Live"

06.07.2017

Latvijas Dabas fonda tiešraide no zivjērgļa ligzdas iekļauta jaunajā un vērienīgajā TV tīkla National Geographic tiešraides šovā “Earth Live”, kas norisināsies 9. jūlijā no 20.00-22.00 pēc ASV laika un tiks translēts 171 valstī. Latvijā National Geographic kanālā “Earth Live” varēs vērot ierakstā 30. jūlijā plkst. 21.00.

Divu stundu pārraides laikā notiks pieslēgšanās vairākiem desmitiem vietu visos sešos kontinentos no Dienvidamerikas līdz Āzijai, kur pasaulē atzītākie dabas filmētāji dos iespēju skatītājiem satikt savvaļas dabu visā tās daudzveidībā. Šī unikālā notikuma laikā paredzēta arī pieslēgšanās vairākām tiešraides kamerām, tai skaitā arī zivjērgļa ligzdai Latvijā.

“”Earth Live” ir vērienīgs un nebijis notikums, un esam ļoti priecīgi un pagodināti, ka arī mūsu putnu tiešraide kļūs par daļu no tā. Ieskatīšanās dzīvajā dabā ir skaista un aizkustinoša pieredze, kas ļauj cilvēkiem labāk izprast dabas norises un veido iejūtīgāku un saudzējošāku attieksmi pret dabu,” saka Jānis Ķuze, Latvijas Dabas fonda padomes priekšsēdētājs.

Latvijas Dabas fonds nodrošina tiešraides no putnu ligzdām jau sesto gadu. Šogad kameras uzstādītas pie jūras ērgļa ligzdas Durbes novadā, zivjērgļu ligzdas un ūpju ligzdas Kurzemē, melnā stārķa ligzdas Sēlijā, vistu vanagu ligzdas Rīgā, kā arī vienu mēnesi varēja vērot norises lielā dumpja ģimenē Engures ezerā. Šajā sezonā veiksmīga ligzdošana bija vistu vanagam, ūpjiem un zivjērglim, kā arī lielajam dumpim. Tieši zivjērgļa ligzdā šobrīd vēl ir divi jaunie putni, kurus audzina un baro vecāki.

LDF tiešraidēm no putnu ligzdām šogad jau ir gandrīz 7 miljoni skatījumu, kopējais skatījumu ilgums ir vairāk kā 1 miljons stundas. 57% skatītāju ir no Latvijas, bet pārējie no Krievijas, Polijas, Vācijas, Francijas un daudzām citām valstīm. Skatītāju visiecienītākā šajā sezonā ir zivjērgļa tiešraide.

LDF tiešraides vērojamas LDF Youtube kanālā vai portālā www.dabasdati.lv

Par “Earth Live”