Piektais īsfilmu festivāls Green-Go: šogad par pārmērīgu patēriņu

02.06.2015

Organizācija CEEweb ar lepnumu paziņo, ka sākusies pieteikšanās uz jau piekto Green-Go starptautisko īsfilmu festivālu, kas šogad būs veltīts pārmērīgam patēriņam.
Miljons bērnu strādā raktuvēs, 40% no ēdiena tiek izmesta atkritumos, katrs trešais putns Eiropā ir apdraudēts. „Vai šie nav biedējoši fakti?”, jautā konkursa organizētāji. Viņuprāt, īsfilmas var palīdzēt sasniegt miljonu lielu auditoriju, lai mainītu cilvēku viedokli un attieksmi pret sociālajiem un vides jautājumiem. Tas savukārt var palīdzēt veidot labākas politikas nostādnes un mērķtiecīgākas aktivitātes.
Filmas var iesniegt trīs kategorijās, kas aprakstītas un ar piemēriem ilustrētas īpaši izveidotajā mājas lapā: http://greengofest.eu/

Filmas nedrīkst būt garākas par 4 minūtēm, bet vēlams 60 – 90 sekunžu īsas. Tās var veidot jebkurā stilistikā: animācijas, leļļu filma, u.c. Viens dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā trīs īsfilmas. Īpaša žūrija 15.oktobrī noteiks katras kategorijas uzvarētājus, kas saņems 700 EUR lielu balvu.
Galvenie vērtēšanas kritēriji būs radošums, oriģinalitāte, dabas un sociālo jautājumu ziņojumu izskanēšana, potenciālā ietekme uz skatītājiem, tai skaitā  lēmumu pieņēmējiem, kā arī, protams, filmas veidotāju profesionālisms.

Informācija sagatavota projekta „Nevalstiskā sektora dalība starptautiskā konferencē „ES Bioloģiskās daudzveidības stratēģijas ieviešana”” ietvaros, ko finansē Latvijas valsts budžeta finansētā programma „Atbalsts sabiedrības līdzdalībai Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienības Padomē īstenošanā” un administrē Sabiedrības Integrācijas fonds. Pasākumu finansē Latvijas valsts.