Aicinām piedalīties starptautiskā konferencē par parkveida pļavu saglabāšanu

21.04.2023

No 12. līdz 14. jūnijam Ojako kompleksā netālu no Pērnavas, Igaunijā notiks starptautiska konference "Parkveida pļavu saglabāšana - Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pieredze”. Tās fokuss - Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pieredze parkveida pļavu atjaunošanā, zemes īpašnieku un apsaimniekotāju iesaiste. Programmā – lekcijas, semināri un ekskursijas.

Konferencē Latvijas Dabas fondu un GrassLIFE projektu pārstāvēs demonstrējumu saimniecības BEKAS saimnieks Viesturs Lārmanis un vadošā Latvijas zālāju pētniece un GrassLIFE projekta monitoringa speciāliste Dr. Solvita Rūsiņa, stāstot par parkveida pļavu atjaunošanas pieredzi un sekmēm GrassLIFE demonstrējumu saimniecībā BEKAS.

Ar konferences programmu var iepazīties šeit: https://keskkonnaamet.ee/conference-keeping-wooded-meadows-nordic-baltic-practices .
Pieteikšanās līdz 30. aprīlim: https://ej.uz/ParkveidaPlavuKonferenci .

Konference tiek īstenota projektā “WoodMeadowLIFE: Parkveida pļavu atjaunošana un atbalsts to ilgtspējīgai apsaimniekošanai Igaunijā un Latvijā”. Viens no projekta partneriem ir Latvijas Dabas fonds, kas ir apņēmies atjaunot 200 ha parkveida pļavas astoņās īpaši aizsargājamās teritorijās Latvijā. 2022.gadā fonds ir sācis piecu Ziemeļgaujas parkveida pļavu (kopējā platība 54 ha) atjaunošanas darbus un vienojies vēl par piecu pļavu (kopējā platība 35 ha) atjaunošanu. Pārējās atjaunojamās platības tiek vēl meklētas, uzrunājot atjaunošanai piemērotāko parkveida pļavu īpašniekus.