Aicinām uz Ainavu tūri Gaiziņā un Haralda Sīmaņa koncertu ainavā

06.06.2018

2001. gadā uzņemts attēls Gaiziņkalnā, kad tur vēl atradās padomju laika skatu tornis. Attēls uzņemts no tā paša punkta, kurā 30. gados Gaiziņkalna ainavu iemūžinājis Valdemārs Upītis. Foto: Māris Locs, 30. gadu atklātne: Valdemārs Upīts, Māra Loca kolekcija. Vairāk fotogrāfijas no projekta Ainavas runā! kolekcijas Toreiz un tagad skatiet šeit: www.ainavasruna.lv

Skats no Gaiziņkalna 30. gadu atklātnēs sniedzas tālu - var pārlūkot visu pauguraini un ainavas mozaīku. Mūsdienās ainava ir krietni mainījusies, taču Vidzemes augstienes dabas skaistums joprojām valdzina un piesaista. Tāpēc vasaras pilnbriedā aicinām doties dabā un piedzīvot ainavu kopā ar zinošiem ekspertiem, kuri varēs arī atklāt skatu uz pagātni un ainavas izmaiņām. 

Svētdien, 17. jūnijā no plkst.11.00* Latvijas Dabas fonds piedāvā Ainavu tūri Gaiziņkalna apkārtnē, kas notiks aizsargājamo ainavu apvidū “Vestiena”.

Ainavas piedzīvojumu vēl īpašāku darīs koncerts ainavā - vienā no pārgājiena pieturvietām, Dravēnu kalna pakājē pārgājiena dalībniekiem muzicēs dziesminieks Haralds Sīmanis.

Ainavu tūres laikā iepazīsim Gaiziņkalnu, Dravēnu kalnu un Vilku kalnu. Pasveicināsim Sirdskalnu un četrus ezerus, kā arī izbaudīsim dažādos ainavas elementus – mežus, pļavas, ezerus, līkumus un paugurus. Vietējo ainavu izprast mums palīdzēs Gaiziņkalna apkārtnes vides gide Danuta Kiopa, par ainavas veidošanos un izmaiņām visu izstāstīs ainavu pētniece Anita Zariņa.

Pārgājiens plānots aptuveni 10 km garš, tādēļ tā laikā arī iestiprināsimies ar siltu zupu. Plānotais Ainavu tūres ilgums – 6 stundas.

Dalība Ainavu tūrē: bez maksas, ar iepriekšēju pieteikšanos. Lai pieteiktos, jāaizpilda šī forma. Ja ir kādi jautājumi - rakstiet maija.usca@ldf.lv vai zvaniet 67830999.

Projekta “Dodies ainavās!” ieviešanu un Ainavu tūres finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

*tikšanās pie Apmācību centra “Pakalnieši”, Vestienas pagastā, Madonas novadā.