Aicinām uz pastaigu pa kukaiņu mīlas festivāla “Nerātnais kukainītis” aizkulisēm kopā ar Voldemāru Spuņģi

21.07.2020

Daba neko nav atcēlusi! Tāpēc šovasar Latvijas Dabas fonds un projekts GrassLIFE ar kampaņu “Daba neko nav atcēlusi!” aicina ikvienu iepazīt Latvijas dabu, iedziļinoties dabiskās pļavas norisēs kā īpašos pasākumos. Viens no karstākajiem vasaras notikumiem ir kukaiņu mīlas festivāls "Nerātnais kukainītis", un Latvijas Dabas fonds piedāvā īpašu iespēju ieskatīties tā aizkulisēs kopā ar aizrautīgo kukaiņu pētnieku un sīkbūtņu pasaules zinātāju Voldemāru Spuņģi.

27. jūlijā un 29. jūlijā plkst. 11.00-13.00 pastaigās pa Siguldas Balonu pļavu Voldemārs iepazīstinās ar kukaiņu dzīvi pļavā un tās nozīmi dabas daudzveidībā.

Vai zināji, ka vienā dabisko pļavu hektārā mīt 500 kilogrami kukaiņu un ka Eiropā aptuveni 30% ziedaugu apputeksnē tieši kukaiņi? Kukaiņi ne tikai izplata augu sēklas un regulē to augšanu, vairojot vides daudzveidību, bet arī kalpo par barību putniem un citiem dzīvniekiem. Dodies līdzi Voldemāram Spuņģim Siguldas Balonu pļavā un ieraugi noslēpumaino un daudzveidīgo kukaiņu pasauli.

Pastaigā var piedalīties tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, aizpildot pieteikuma anketu šajā saitē: https://bit.ly/kukainupastaiga

Pastaigas dalībnieku skaits ir ierobežots un dalība tajā ir bez maksas.
Vairāk par dabas norišu ciklu “Daba neko nav atcēlusi” lasiet mājaslapā www.grasslife.lv.

Pasākumu norisei varēs sekot līdzi Latvijas Dabas fonda Facebook un Instagram kontos, gūstot jaunas zināšanas un iedvesmu dabas izzināšanai. Dodoties dabā, iedzīvotāji aicināti izturēties cieņpilni pret dabu, dzīvniekiem un citiem dabas mīļotājiem.

Vairāk:
https://www.facebook.com/dabasfonds/
https://www.instagram.com/dabasfonds/