Galactico ziedojumu projektā „Labdarības siena – Palīdzēsim kopā!” savāktie līdzekļi palīdzējuši īstenot piecas labdarības ieceres

25.02.2016

Galactico ziedojumu projekta „Labdarības siena – Palīdzēsim kopā!” ziedojumu kastītēs deviņos mēnešos savākti vairāk nekā 7000 eiro, kas palīdzējuši īstenot piecas sabiedrībai nozīmīgas labdarības ieceres.

Visos piecos Galactico tirdzniecības centros „Alfa”, „Mols”, „Dole”, „Origo” un „Galerija Centrs” vienuviet izvietotas piecu sabiedrisku organizāciju – invalīdu un viņu draugu apvienības „Apeirons”, Bērnu slimnīcas fonda, Latvijas Dabas fonda, Dzīvnieku pansijas „Ulubele” un „Ziedot.lv” ziedojumu kastītes ar mērķi vākt līdzekļus dažādiem labdarības mērķim.  

Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons”, pateicoties sabiedrības saziedotajiem līdzekļiem, īstenos projektu Neatkarīgās dzīves treniņi, kas paredzēti cilvēkiem ar smagu un ļoti smagu invaliditāti. 1062,06 eiro tiks izlietoti intensīva nedēļas kursa rīkošanai 15 invalīdiem jūnijā, kur dažādi speciālisti palīdzēs uzlabot katra dalībnieka dzīves kvalitāti. Latvijā šī ir jauna un ļoti nepieciešama pieeja cilvēku ar invaliditāti integrācijas procesā.

„Ziedot.lv” projekta Labdarības sienas ziedojumu kastītē savākti 2218,14 eiro. Par saziedotajiem līdzekļiem sniegta palīdzība smagi slimiem bērniem ar attīstības traucējumiem. Bērnu rehabilitācijas centrā Poga par ziedojumiem iekārtots fizioterapijas kabinets ar bobota aprīkojumu, kas palīdzēs vismaz 144 bērniem gadā attīstīties atbilstoši vecumam. Terapija bērniem, kam kavēta attīstība, palīdz atgūt iekavēto un nodrošināt normālu un pareizu psihomotoro attīstību.

Sabiedrības palīdzību 1785,97 eiro apmērā ir saņēmuši dzīvnieku pansijas „Ulubele” iemītnieki – 200 suņi, 150 kaķi un viena vārna. Par saziedotajiem līdzekļiem apmaksāti dzīvniekiem sniegtie veterinārie pakalpojumi un iegādātas veterinārās preces. Galactico labdarības projekts nodrošinājis regulāru papildu finansējumu, kas ir īpaši svarīgs ikdienas izdevumu segšanai.

Latvijas Dabas fonds iegūtos līdzekļus 1158,42 eiro apmērā novirzījis Durbes Jūras ērgļa ligzdas vērošanas interneta tiešsaistes nodrošināšanai visa gada garumā. Līdz šim novērojumi tika veikti tikai vasaras periodā, turpretim tagad arī rudens un ziemas mēnešos pētniekiem ir iespēja apzināt visus gredzenotos putnus, kas viesojas ligzdā, kā arī precīzi fiksēt ligzdošanas sezonas sākumu. Ligzdošanas sezonas laikā katru interneta tiešraides kameru apmeklē vidēji 500 tūkstoši unikālo lietotāju no Baltijas, Eiropas un citām pasaules valstīm.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca saziedotos līdzekļus izmantos, lai uzlabotu un attīstītu rehabilitācijas pakalpojumus, jo īpaši bērniem ar smagiem funkcionāliem un uztveres traucējumiem, kuru rehabilitācijai nepieciešamas modernas tehnoloģijas. 943,71 eiro tiks ieguldīti īpaša Aktivitāšu krēsla iegādei, kas ievērojami atvieglos dažādu iemaņu apguvi bērniem, kuri paši nesēž. Būtiski, ka šāds aprīkojums pieejams iestādē, kurā bērns uzsācis ārstēšanos, tādējādi ļaujot pilnvērtīgi attīstīt iemaņas, kas bērnam būs nepieciešamas, atgriežoties mājās.