Gribi pļavu? Nāc uz semināru!

15.03.2019

PIETEIKŠANĀS UZ SEMINĀRU NOSLĒGUSIES!

Lauku īpašumu saimnieki Latvijā arvien vairāk izprot un novērtē dabiskās pļavas – to skaistumu, dabas vērtības un nozīmi bioloģiskajai daudzveidībai. Vēl citiem dabiskās pļavas ir saikne ar iepriekšējām paaudzēm, un cilvēki vēlas saglabāt saviem bērniem un mazbērniem puķu pļavas, kurās vecvecāki ganījuši lopus un ievākuši ārstniecības augus. Tāpat ir cilvēki, kuri savā pagalmā vairs nevēlas perfektu mauriņu, bet vēlas pļavas puķes un dabas daudzveidību.

Atsaucoties uz cilvēku pausto interesi par dabisko pļavu izveidošanu, Latvijas Dabas fonda projekts GrassLIFE piedāvā semināru “Gribu pļavu!”.

Tas notiks 11. aprīlī, viesnīcā “Sigulda” Siguldā, Pils ielā 6. Seminārs ir BEZ MAKSAS.

Uz semināru ir aicināti visi, kuriem ir vēlēšanās izveidot dabisku pļavu kādā savas zemes daļā, varbūt īpašumā ir kādas pļavas, taču nav skaidrs, kāds ir to stāvoklis un kas jādara, lai tās atjaunotu. Gaidīsim visus, kuriem ir interese par dabiskajām pļavām un to izveidošanu un uzturēšanu, arī tad, ja nav sava zemes īpašuma.

Seminārā par dabisko pļavu nozīmi un atjaunošanu stāstīs Latvijas Dabas fonda projekta GrassLIFE eksperti, Latvijas Universitātes zālāju pētnieki, savā praktiskajā pieredzē dalīsies zemes īpašnieki, kuri jau nodarbojas ar pļavu atjaunošanu savā īpašumā.

Iespējams arī pieteikties individuālai konsultācijai ar ekspertu par savu zemes īpašumu.

Dalība seminārā, tikai iepriekš piesakoties - http://bit.ly/gribu_plavu. Pieteikšanās līdz 26. martam.

Pilna semināra programma atrodama šeit.

Jautājumi? Rakstiet uz ldf@ldf.lv vai zvaniet 6783099.