Latvijas Dabas fonds aicina uz projekta GrassLIFE noslēguma semināru

06.03.2023

24. martā 10.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Mūkusalas ielā 3, Rīgā) notiks Latvijas Dabas fonda projekta GrassLIFE noslēguma seminārs, kurā eksperti un dabisko pļavu apsaimniekotāji dalīsies pieredzē par dabisko pļavu atjaunošanu. Semināru var apmeklēt ikviens interesents, ieeja tajā ir bez maksas, līdz 20. martam piesakoties šeit.

Lai saglabātu un atjaunotu vērtīgās un izzūdošās dabiskās pļavas Latvijā, no 2017. gada līdz 2023. gadam norisinājās projekts “GrassLIFE: Zālāju atjaunošana un to dažādas izmantošanas veicināšana”. To īstenoja Latvijas Dabas fonds, sadarbojoties ar partneriem – Latvijas Universitāti, Vides risinājumu institūtu, demonstrējumu saimniecību “Bekas” un 11 zemnieku saimniecībām visā Latvijā. Projekta GrassLIFE laikā notika dabisko zālāju atjaunošana 1320 ha platībā, tika radīti priekšnoteikumi atjaunoto zālāju ilgtermiņa apsaimniekošanai un skaidrota dabisko zālāju vērtība gan lauksaimniekiem, gan plašākai sabiedrībai. Projekta GrassLIFE noslēguma seminārā eksperti un dabisko pļavu apsaimniekotāji izklāstīs galvenos secinājumus par dabisko pļavu apsaimniekošanu, kuri gūti projekta gaitā. Semināra programma ir pieejama šeit.

Aicinām visus interesentus piedalīties projekta GrassLIFE noslēguma seminārā 24. martā 10.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā! Ja rodas jautājumi, lūdzam rakstīt uz e-pasta adresi ldf@ldf.lv vai zvanīt uz tālruņa numuru 67830999.