Latvijas Dabas fonds un projekts LIFE GoodWater IP aicina izbaudīt rudens krāsu virpuli urbānajā Ainavu tūrē Rīgā, Bieriņos

11.10.2022

Latvijas Dabas fonds šī gada Ainavu tūres turpina ar rudenīgu ainavas un skaņas saspēles piedzīvojumu 15. oktobrī, Rīgā Bieriņos gar Mārupīti. Šajā Ainavu tūrē kopā ar ekspertiem atklāsim dabas daudzveidību, kas slēpjas urbānajā vidē, jo tā ir veltīta Latvijas Dabas fonda Gada dzīvotnei – pilsētai. Ainavu tūre ir Latvijas Dabas fonda organizēts izzinošs pārgājiens kopā ar dabas ekspertiem, ko papildina ar ainavu saskanīgs koncerts.

Urbānā Ainavu tūre notiks 15. oktobrī no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.40 Mārupītes meža parka teritorijā, Bieriņos. Pārgājienā iepazīsim Mārupītes ielejas ainavu, dabu un apkārtnes teritorijas, vēsturisko apbūvi un kultūras vietas – I.Rankas skulptūru dārzu, Budas un Bieriņu muižas u.c., kā arī klausīsimies leģendās, stāstos un atmiņās. Bieriņi, pateicoties labiem barošanās apstākļiem, arī rudenī ir putniem bagāta vieta. Ceļā redzēsim zīlītes, ķivuļus, meža strazdus, žubītes, iespējams manīsim arī kādu vanagu.

Ainavas un tajā mītošo dabas daudzveidības un kultūrvēstures stāstu stāstīs vietējie iedzīvotāji: arhitekte un pilsētplānotāja Māra Kalvāne, biologs un putnu gids Arnis Zacmanis, kā arī  ornitoloģe Ilze Priedniece, projekta “LIFE GoodWater IP” koordinatore Latvijas Dabas fondā.

Tūres noslēgumā plkst. 15.00 Rīgā, Bieriņu Ozolplacī muzicēs duets Granduo, ko veido divi profesionāli mūziķi -  Arvīds Keinis (vokāls, taustiņi) un Pēteris Ozoliņš (čells). Duets izpilda pasaules mūzikas klasiku un orģinālmūziku, ietērpjot to savā improvizācijas un skaņu krāsu virpulī.

Plānotais tūres ilgums – 4 stundas, kuru laikā noiesim apmēram 6 km, bet pārgājiena kulminācijā baudīsim muzikālo priekšnesumu. Šī ekspedīcija ir ģimenēm ar bērniem draudzīgs pasākums. Visi tūres dalībnieki bez maksas tiks cienāti ar siltu zupu.

Dalība Ainavu tūrē – bezmaksas, taču iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta, aizpildot anketu: https://ej.uz/Bieriniem, jo vietu skaits ir ierobežots.

Pulcēšanās Ainavu tūres pārgājienam paredzēta sestdien, 15. oktobrī no plkst. 10.30, pārgājienu sākam plkst. 11.00. Informāciju par pārgājiena sākuma punktu nosūtīsim dalībniekiem individuāli.

Sīkāka informācija: vija.kurpniece@ldf.lv vai 26472306.

Iešanu Ainavu tūrēs finansiāli atbalsta projekts “LIFE GoodWater IP”.