LDF aicina jauniešus piedalīties erudīcijas spēlē "Ko es zinu par klimatu?"

05.05.2021

20. maijā 14.00 – 15.00 tiešsaistē notiks erudīcijas spēle “Ko es zinu par klimatu?” jauniešiem par dabas un klimata tēmām. Tā tiek organizēta Latvijas Dabas fonda (LDF) projekta “Dabas un klimata skola jauniešiem” ietvaros sadarbībā ar uzņēmumu “Prāta Spēles”. Erudīcijas spēles jautājumi ir veidoti, balstoties uz projekta “Dabas un klimata skola jauniešiem” tiešsaistes nodarbībās un video lekcijās aplūkotajām tēmām. Projekta mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, taču spēlē aicināti piedalīties visi interesenti.

LDF sadarbībā ar uzņēmumu “Prāta Spēles” 20. maijā 14.00 – 15.00 tiešsaistē rīkos erudīcijas spēli “Ko es zinu par klimatu?” jauniešiem par dabas un klimata tēmām. Spēli moderēs projekta “Dabas un klimata skola jauniešiem” tiešsaistes nodarbību vadītājs Rūdolfs Kivlenieks un uzņēmuma “Prāta spēles” pārstāvis Edijs Začs. Dalība pasākumā ir bez maksas, un tajā iespējams piedalīties individuāli, reģistrējoties šeit: https://app.livestorm.co/prata-speles/dabas-un-klimata-skola-20052021. Pēc reģistrēšanās dalībnieks e – pastā saņems apstiprinājumu un saiti uz spēli.

LDF projekta “Dabas un klimata skola jauniešiem” vadītāja Maija Ušča norāda: “Mēs esam gandarīti, ka arī šajā laikā, kad mācības skolās notiek attālināti, varam iesaistīties un censties palīdzēt apgūt tēmas, kas skar dabu un klimatu. Vēlamies pateikties un atzīmēt “Dabas un klimata skola jauniešiem” noslēgumu, aicinot visus interesentus piedalīties “Ko es zinu par klimatu?” spēlē. Mēs ceram, ka mūsu gatavotie nodarbību materiāli un video lekcijas būs labs palīgs gan skolēniem, gan skolotājiem arī laikā, kad varēsim mācīties klātienē.”

“Ko es zinu par klimatu?” dalībniekiem būs iespēja pārbaudīt apgūtās zināšanas par klimata pārmaiņu problemātiku, sacensties ar citiem dabas un klimata tēmu pārzinātājiem, kā arī uzzināt to, kas vēl nav bijis zināms par šīm tēmām. Spēles “Ko es zinu par klimatu?” uzvarētāji saņems klimatam draudzīgas balvas, kas palīdzēs veidot klimatam draudzīgāku ikdienu. Lai sagatavotos spēlei, LDF “YouTube” kanālā ir pieejami projekta “Dabas un klimata skola jauniešiem” tiešsaistes nodarbību ieraksti, kā arī video lekcijas.

Lai sniegtu jauniešiem padziļinātas zināšanas par klimata pārmaiņu tēmu, no 2020. gada novembra līdz 2021. gada maijam LDF īsteno projektu “Dabas un klimata skola jauniešiem” - visa mācību gada garumā norisinās tiešsaistes nodarbības un piedāvātas video lekcijas, tajās piedāvātās tēmas sasaistot ar mācību saturu skolās. Projekta ietvaros tika aplūkota klimata pārmaiņu un dabas daudzveidības, sociālo problēmu un lauksaimniecības saikne, klimata aktīvisms, mežu nozīme, lai pielāgotos un novērstu klimata krīzi, un citas tēmas.

Visi LDF projekta “Dabas un klimata skola jauniešiem” materiāli un tēmas tika gatavoti, balstoties mācību priekšmetu programmu tematos, lai tos būtu iespējams integrēt skolu darbā. Projekta saturu veidoja LDF pārstāvji sadarbībā ar izglītības speciālistiem un klimata jomas ekspertiem. Visi ar projektu saistītie materiāli ir pieejami mājaslapā www.ldf.lv/dabasskola, un tie noderēs pamatskolas un vidusskolas kursu skolotājiem dažādu mācību stundu organizēšanai arī pēc projekta “Dabas un klimata skola jauniešiem” beigām.

Projekts “Dabas un klimata skola jauniešiem” tiek īstenots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda un Eiropas Savienības DEAR programmas finansiālu atbalstu, kā arī Kultūras ministrijas līdzfinansējumu.