Madonas novadā darbību uzsāk savvaļas putnu rehabilitācijas stacija

26.09.2014

Šī gada 19.septembrī “Latvijas valsts mežu” vecākā vides eksperta Uģa Bergmaņa lauku sētā, Madonas novada Barkavas pagasta “Tiltakalnos”, tika atklāta Latvijā pirmā savvaļas putnu rehabilitācijas stacija.

Projektu realizēja biedrība “Vides apsaimniekošanas apvienība MEDŅURIESTS”, kuras dibinātāji ir Uģis un Jānis Bergmaņi. Rehabilitācijas stacija tika uzbūvēta par saziedotajiem līdzekļiem, ziedotāju vidū ir AS “Latvijas finieris”, SIA “Estonian, Latvian & Lithuanian Environment”, kā arī Latvijas un ārvalstu privātie ziedotāji. Rīgas Zooloģiskais dārzs atklāšanas pasākumā dāvināja nebrīvē jau ilgstoši dzīvojošu jūras ērgli, kas tiks izmantots pētniecības vajadzībām.

Stacijas darbības mērķis ir īpaši aizsargājamo sugu putnu rehabilitācija un atgriešana dabā, stacijā tiek pieņemti Falconiformes (piekūnveidīgie putni) un Strigiformes (pūčveidīgie putni) kārtu putni, kā arī melnie stārķi un medņi, kuriem nav konstatētas neārstējamas ķermeņa traumas vai ekstremitāšu lūzumi.

Tikai dienu pēc stacijas atklāšanas no “Latvijas valsts meži” Ziemeļlatgales mežsaimniecības vecākā plānotāja Jurija Jesko tika saņemta informācija par nelidojošu jūras ērgli, ērglis tika nogādāts stacijā un atveseļojas. Par atrastajiem putniem lūdzu ziņot pa tālruni 29485851.

Uģis Bergmanis

Savvaļas putnu rehabilitācijas stacijaSavvaļas putnu rehabilitācijas stacija