Pļava ienāk Straupes Slow food tirdziņā 20. septembrī

14.09.2020

Latvijas Dabas fonds un Straupes Slow food tirdziņš Straupes Zirgu pastā 20. septembrī aicina uz Pļavas dienu tirgū
 
20. septembrī no plkst. 11.00-15.00 Latvijas Dabas fonds un tā projekts GrassLIFE aicina apmeklēt Pļavas dienu Straupes lauku labumu tirdziņā Zirgu pastā. Šajā dienā Straupes tirdziņa lielisko atmosfēru un izcilo produktu klāstu papildinās dažādas nodarbes, kuras palīdzēs apmeklētājiem uzzināt vairāk par dabisko pļavu, savukārt pircēji varēs iepazīties ar pļavai draudzīgiem tirgotājiem un iegādāties dažādus ar dabisko pļavu saistītus produktus. 

Tirgus apmeklētāji bez maksas varēs cienāties ar šefpavāra Ingmāra Ladiga gatavotām uzkodām no pļavas produktiem, darboties radošajā darbnīcā un pagatavot savu augu mandalu uzņēmuma “Lauku tējas” pārstāves Evitas Lūkinas vadībā, kā arī baudīt siltu pļavas tēju un piedalīties dažādos ar dabisko pļavu saistītos konkursos. Par Pļavas dienas atmosfēru rūpēsies improvizators un pasākumu vadītājs Marģers Majors.

Tirgū piedalīsies pļavai draudzīgi tirgotāji no visas Latvijas – bioloģiskās gaļas ražotāji “Neganti Gardi”, biškopības saimniecība “Priežukalns”, kazas piena produktu ražotāji “Burkānciems”, uzņēmums “Dabas Dots” ar saviem dzērieniem, daudznozaru saimniecība “Jaun-Ieviņas” un citi.

Pļavas dienā Latvijas Dabas fonds un tā dabisko zālāju atjaunošanas projekts GrassLIFE piedāvās iepazīties tuvāk ar dabiskās pļavas nozīmi, tās sniegtajiem produktiem un izvēlēties savu pļavas apņemšanos – rīcību, ar kuru ikviens var palīdzēt saglabāt un atjaunot dabiskās pļavas Latvijā. Sarunās ar Latvijas Dabas fonda ekspertiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzzināt vairāk par dabisko pļavu.

Dabiskā pļava ir viena no visvairāk apdraudētajām dzīvotnēm Latvijā, tāpēc Pļavas dienā Latvijas Dabas fonds un tā dabisko zālāju atjaunošanas projekts GrassLIFE aicina atbalstīt pļavu un dabas daudzveidības saglabāšanu un pļavai draudzīgos produktu ražotājus.