Tiekamies Dabas teltī festivālā LAMPA!

20.06.2019

Jau nākamajā nedēļas nogalē - 28. un 29. jūnijā -  Cēsis pārvērtīsies – tajās iedegsies demokrātijas festivāls LAMPA, un arī Latvijas Dabas fonds un projekts GrassLIFE būs daļa no tā.

Tiekamies mūsu Dabas teltī, kas atradīsies Pils laukumā STARO zonā!

Dabas teltī visā festivāla norises laikā varēs iepazīties ar pļavas un meža pasauli, kā arī uzzināt, kā mēs varam ikdienā palīdzēt saglabāt dabas daudzveidību.

Rādīsim kukaiņu māju, aicināsim nobalsot par savām pļavas un meža vērtībām, iepazīstināsim ar mobilo ganāmpulku, kuru festivālā pārstāvēs aitas, un tā nozīmi dabisko pļavu atjaunošanā. “Dabas telts” apmeklētājiem būs iespēja izvēlēties savu pļavu apņemšanos – konkrētu rīcību, ar kuru varam palīdzēt Latvijas dabiskajām pļavām. Tāpat varēs apskatīt un iepazīt īstas dabiskās pļavas kvadrātmetru, kas būs atceļojis no kādas no apkaimes pļavām.

Dabas teltī gaidīsim uz sarunām un dažādiem pasākumiem visa festivāla garumā:

28. jūnijā

16.00-17.30     Pirmā Dabas saruna “Kā latvietis mīl dabu?”. Sarunā par to, kāda ir mūsu dabas mīlestība un kā tā izpaužas rīcībā, piedalīsies sociologs Arnis Kaktiņš, sociālantropoloģe Māra Neikena, ornitologs Viesturs Ķerus un dzejniece Inese Zandere. Sarunu vadīs Sandra Kropa.
21.30-22.30     Dabas filmu vakars – Latvijas dokumentālās filmas “Dabas skaitītāji” un “Latvijas mežu daudzveidība”.

29. jūnijā

11.00-12.00      Mini kukaiņu viesnīcu gatavošana bērniem kopā ar Voldemāru Spuņģi.
15.00-16.30      Otrā Dabas saruna “Scenārijs 2100: Pasaule bez dabas”. Tajā piedalīsies ilgtspējas pētnieks Elgars Felcis, lauksaimniecības eksperts Andrejs Briedis, mikrobioloģe Inese Čakstiņa un ekonomists Edvards Kušners. Sarunu vadīs Kristīne Garklāva.
17.00 – 17.30   Latvijas ārstniecības augu smaržu degustācija sadarbībā ar Vides risinājumu institūtu.
18.00-19.00      Dabisko pļavu garšu degustācija/performance ar Māri Jansonu. Sadarbībā ar Vides risinājumu institūtu. 

Iepazīsties ar visu festivāla programmu www.festivalslampa.lv un posies uz Cēsīm! 

Latvijas Dabas fonda dalība festivālā notiek ar projekta GrassLIFE atbalstu.