Valsts prezidents: Latvijas lauksaimniecības politikai jāiet līdzi laikam – no “zaļuma” politikas verbāla atbalsta pārorientējoties uz reālu rīcībpolitiku

09.06.2020

“Latvijas zaļā tēla krāsa pagaidām vēl ir ļoti bāla,” tā šodien Rīgas pilī, tiekoties ar Latvijas Dabas fonds padomes priekšsēdētāju Andreju Briedi, Latvijas Ornitoloģijas biedrības vadītāju Viesturu Ķerus, Biedrība LBLA vadītāju Gustavu Norkārkli un lauksaimniecības politikas ekspertu Raivis Bahšteins, teica Valsts prezidents Egils Levits.

Tikšanās laikā tika apspriesta Latvijas vides ilgtspējas un bioloģiskās daudzveidības saglabāšana.

“Industriālās lauksaimniecības kuģa burās Eiropā sācis pūst pareizā virziena vējš. Katrs domājošs cilvēks saprot, ka tam ir jāseko. Taču Latvijā galvenā grūtība ir tā, lai verbālā politika atspoguļotos arī programmās un koncepcijās no mūsu inertā politiskā un administratīvā aparāta puses. Līdz šim trūkusi griba šī kuģa kursu mainīt. Man personīgi tas, ko jūs darāt, šķiet ļoti labi un pareizi, tostarp no valsts kopējās attīstības viedokļa, gan veicinot bioloģisko lauksaimniecību, gan dabas aizsardzību. Jāturpina ar vēl lielāku spēku! Jums ir mans atbalsts,” diskusijas noslēgumā sacīja E. Levits.

Prezidents pateicās vides organizācijām un ilgtspējīgi domājošiem lauksaimniekiem par ieguldījumu labākas nākotnes veidošanā un aicināja turpināt darbu ar vēl lielāku spēku.

Andrejs Briedis, Latvijas Dabas fonds padomes priekšsēdētājs pēc tikšanās uzsvēra: "Esam priecīgi, ka Prezidents interesējas un viņam ir svarīgi vides, lauksaimniecības un mežsaimniecības jautājumi dabas daudzveidības kontekstā. Vienojāmies kopīgā atziņā - virsrakstu līmenī varētu šķist, ka ar vides un dabas daudzveidības jautājumiem Latvijā viss kārtībā, taču skatoties jau dziļāk un konkrētāk ikdienas prakses līmeņus, ir skaidrs, ka ir daudz darāmā. Esam gandarīti par Prezidenta atbalstu mūsu darbam."

Foto: Valsts Prezidenta kanceleja