Atskats uz projekta “Life Goodwater IP” ainavu tūri Līgatnē

31.08.2021

4. augustā Latvijas Dabas fonds rīkoja ainavu tūri Līgatnē, kura veda gar šarmanto un mazliet mežonīgo Līgatnes upīti līdz tās ietekai Gaujā. Ainavu tūri vadīja Līgatnes tūrisma centra gide Santa Jarmičuka un zivju pētnieks Kaspars Abersons no institūta “BIOR”.

Ainavu tūres dalībniekiem bija iespēja ne tikai iepazīt mazāk zināmas un mežonīgākas Līgatnes takas, bet vairāk uzzināt par Līgatnes kultūras vēsturi, ciemata veidošanās gaitu, vietējo sadzīvi, kā arī dabā un upēs notiekošiem procesiem. Kaspars Abersons stāstīja par upju un ūdensrites nozīmi dabā, par Līgatnes upes specifiku, tās iemītniekiem katrā posmā, par zivju izpēti un skaitīšanu, kas šajā vasarā norisinājās Līgatnes upītē.

Lai gan Līgatnes ainavu tūres izvelētais maršruts nebija viegls un pielīdzināms kārtīgam pārgājienam ar šķēršļu, kāpumu un kritumu pārvarēšanu, un kādiem dubļainākiem posmiem, tomēr tas atalgoja ar krāšņiem skatiem un neskartas dabas burvību. Ainavu tūres noslēguma pie ietekas Gaujas upē pārgājiena dalībniekus sagaidīja garda aukstā zupa un skaists mūziķa Reiņa Jaunā koncerts.

Pateicamies visiem dalībniekiem un tiekamies septembrī nākamajā ainavu tūrē, kuru izziņosim pavisam drīz.

 

 

Aplūko arī video ieskatu no mūsu Līgatnes ainavu tūres. 

**
Ainavu tūre notika projektā LIFE GoodWater IP, ko finansē LIFE programma un VRAA