Latvijas Dabas fonds aicina uz tiešsaistes semināru “Sūdzība Eiropas Komisijai: vai, kad un kā?”

20.04.2021

Sūdzība Eiropas Komisijai ir viens no instrumentiem, kas ir Eiropas Savienības pilsoņu rīcībā, lai risinātu valstī pastāvošas neatbilstības ES tiesībām, un tas var būt ļoti efektīvs palīgs tiesību aizstāvībā arī nevalstiskajām organizācijām. Lai arī sūdzības iesniegšanas procedūra ir visiem pieejama un tai var būt liels spēks tiesību aizstāvībā, tās sagatavošana ir rūpīgi apsverams process.

Aicinām Latvijas nevalstiskās organizācijas uz tiešsaistes semināru “Sūdzība Eiropas Komisijai: vai, kad un kā?” 27. aprīlī no plkst. 16.00-17.00.

Seminārā tiks aplūkoti šādi jautājumi:

  • Kāpēc un kad NVO vajadzētu apsvērt vēršanos pie Eiropas Komisijas pēc palīdzības?
  • Kā Komisija var palīdzēt?
  • Kas nepieciešams, lai iesniegtu sūdzību?
  • Kā nodrošināt to, ka sūdzība tiek uztverta nopietni un atbildēta?

Semināru vadīs Siim Vahtrus, jurists, advokātu birojs Walless (Igaunija).

Seminārs notiks angļu valodā un Zoom platformā.

Interesentus Zoom saites saņemšanai lūdzam pieteikties, aizpildot šo formu: https://ej.uz/seminars_EK_sudziba

Siim Vahtrus ir viens no vadošajiem ekspertiem vides tiesībās Igaunijā, viņam ir vairāk nekā 10 gadu pieredze darbā ar vietējiem un starptautiskiem klientiem. Siim ir konsultējis un sadarbojies ar dažādu interešu pārstāvjiem – uzņēmumiem, valsts iestādēm, NVO, privātpersonām, un viņa kompetences lokā ir tādi jautājumi kā dabas aizsardzība, trokšņa piesārņojums, atjaunojamā eneŗgija. Siim ir sagatavojis vairākas sūdzības Eiropas Komisijai dažādu NVO un NVO koalīciju vārdā gan Igaunijā, gan ārpus tās.

Seminārs notiek Latvijas Dabas fonda īstenotā projekta “Sūdzība par Eiropas Savienības tiesību pārkāpumu” ietvaros. Projektu tiek īstenots ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.