Latvijas Dabas fonds piedāvā iegādāties dāvanu, bez kuras nespējam dzīvot

12.12.2021

Aicinām svētkos dāvināt ziedojumu pļavu atjaunošanai, pretī saņemot simbolisku pļavas kvadrātmetru!

Gada nogale ir laiks, kad cilvēki meklē ideālās dāvanas, taču tas arī ir laiks, kad svētku tēriņu dēļ pieaug patēriņš, atkritumu apjoms un līdz ar to ietekme uz vidi. Latvijas Dabas fonds aicina pasniegt tādu dāvanu, kas palīdz dabai un bez kuras patiešām nav iespējams dzīvot – dabiskās pļavas kvadrātmetru. Dabiskā pļava ir unikāla ekosistēma, bez kuras nevar dzīvot daudzi augi, kukaiņi un citas dzīvās radības, taču Latvijā dabiskās pļavas ir uz izzušanas robežas – tās saglabājušās vien 0.7% valsts teritorijas.

Par ziedojumu vismaz 15 EUR apmērā Latvijas Dabas fonds nodrošinās viena kvadrātmetra dabiskās pļavas atjaunošanu, bet ziedotājs saņems apliecinājumu par pļavas kvadrātmetra atjaunošanas atbalstīšanu un par katra ziedotajiem līdzekļiem atjaunotā kvadrātmetra koordinātas. Šo apliecinājumu – simbolisko pļavas kvadrātmetru – varēs dāvināt kādam sev tuvam cilvēkam vai arī sev. Akcija “Dāvana, bet kuras nespējam dzīvot” risināsies no 13. decembra līdz 7. janvārim, un šo īpašo dāvanu iespējams iegādāties vietnē www.ldf.lv/davana

“Gada nogales svētku patēriņa pieaugums atstāj ietekmi uz vidi, un apdāvināšanās rezultāts bieži vien ir negribētu un neizmantotu lietu kaudzes, kas paslēptas kādā tālākā stūrī. Latvijas Dabas fonds ir radījis iespēju dāvināt patiešām jēgpilnu un unikālu dāvanu – dabiskās pļavas kvadrātmetra atjaunošanu. Par katru ziedojumu mēs varēsim nodrošināt viena kvadrātmetra atjaunošanu, lai tajā jau pavisam drīz saplauktu visdažādākās pļavas puķes. Šī dāvana ir lieliska atbilde dabas daudzveidības krīzei!”, saka Latvijas Dabas fonda komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

“Ziedojumi tiks izmantoti pļavu atjaunošanai Valkas pagasta Lejzemniekos, kur Latvijas Dabas fonds atjauno 19 ha plašu parkveida pļavu. Pirmie aizaugušās pļavas atjaunošanas darbi ir jau veikti, taču atkrūmotajās pļavas vēl ir nepieciešams piesēt pļavas augu sēklas – to savākšanai un izsēšanai noderēs saziedotie līdzekļi. Vasarā visi, kas iegādājušies “savu kvadrātmetru”, varēs to apciemot!”, norāda Latvijas Dabas fonda zālāju eksperte Baiba Strazdiņa.

Kampaņu atbalsta: Mobilly, WKND, mediju aģentūra FLOW
Informatīvie atbalstītāji : Visual Media, inbox.lv, Radio EHR, Delfi

Kampaņa tiek īstenota ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu ES LIFE programmas projekta “Latvijas pilsoniskās sabiedrības stiprināšana ES Zaļā kursa un Bioloģiskās daudzveidības stratēģijas ieviešanai (LIFE LFN4GD) ietvaros.