Radīti īpaši krekli putnu tiešraižu atbalstam

02.04.2019

Latvijas Dabas fonds jau astoto gadu nodrošina tiešraides no aizsargājamo putnu sugu ligzdām – šogad tiks rādītas septiņas ligzdas – jūras ērgļu, zivjērgļu, melno stārķu un citu. Šādā apjomā un tehniskajā kvalitātē tiešraides iespējams nodrošināt, tikai pateicoties ziedotāju atbalstam. Tāpēc Latvijas Dabas fonds sadarbībā ar SIA “Motacilla” ir radījuši īpašus kreklus ar tiešraižu varoņu – zivjērgļu un jūras ērgļa – portretiem. Iegādājoties šo kreklu, tiek atbalstītas putnu tiešraides.

        

“Mēs esam ļoti pateicīgi visiem tiešraižu atbalstītājiem, kas regulāri ziedo līdzekļus, lai mēs varētu turpināt daudziem tūkstošiem cilvēku rādīt putnus un dabu ciešā tuvplānā. Tagad visiem skatītājiem ir iespēja iegādāties kreklu ar iemīļoto putnu portretiem, un iegādājoties šo kreklu, arī ziedot tiešraidēm. Pērkot un nēsājot šos kreklus, jūs atbalstīsiet un popularizēsiet putnu tiešraides, un arī saudzīgu un izpratnes pilnu attieksmi pret dabu un tās resursiem,” saka Jānis Ķuze, Latvijas Dabas fonda eksperts un tiešraižu projekta vadītājs.

Šobrīd ir pieejami divu veidu krekli.  Uz viena attēloti 2017. gada zivjērgļu ligzdas iemītnieki Teo un Tīna. Savukārt, uz otra krekla redzams jūras ērglis Raimis, kurš jau otro gadu saimnieko ligzdā Durbē.

Kreklus var iegādāties www.motacilla.lv, viena krekla cena ir 30 EUR, ieskaitot piegādi. 10 EUR no katra krekla tiek ziedoti putnu tiešraižu nodrošināšanai.

Pieejami arī krekli angļu valodā. 

Tiešraides var skatīties:

LDF YouTube kanālā
Dabasdati.lv un www.ldf.lv/tiesraide
http://straume.lmt.lv/lv/straumes

Latvijas Dabas fonds saka lielu paldies visiem privātajiem ziedotājiem un uzņēmumiem, kas atbalsta putnu tiešraides!