BirdLife jauna aplikācija - NatureWatch

03.06.2015

Organizācija BirdLife International laidusi klajā jaunu iPhone aplikāciju, kas ļauj vēl labāk plānot savvaļas piedzīvojumus, dalīties pieredzē un palīdzēt saglabāt dabu vairāk nekā 500 īpašās savvaļas vietās pasaulē.

Kopumā aplikācijā ir informācija par 533 putniem un bioloģiskās daudzveidības jomā svarīgām vietām Austrālijā, Kiprā, Fidži, Libānā, Malaizijā un Dienvidāfrikā.

Lejupielādējot aplikāciju NatureWatch no App Store, ir iespējams viegli atrast visu informāciju, kas nepieciešama, lai baudītu piedzīvojumus kādā no šīm vietām. Ir viegli piekļūt jaunākajām  kartēm, informācijai par vietām, kā arī dalīties ar novērojumiem.

NatureWatch lietotāji var apskatīt sarakstus ar galveno putnu sugām katrā vietā, dalīties ar saviem jaunākajiem novērojumiem, kā arī reālā laika ziņā ziņot, ja tiek pamanīti kādi apdraudējumi putniem vai dabai kopumā.

Lejupielādēt aplikāciju var šeit .

Lai saglabātu Eiropas dabas aizsardzības likumdošanas pamatu – Putnu un Biotopu direktīvas, aicinām Tevi un 28 pārējo ES valstu pilsoņus piedalīties kampaņā "Dabas Trauksme / Nature Alert" un parakstīties par Eiropas dabas vērtību saglabāšanu. Paraksties šeit: www.naturealert.eu/lv .

Informācija sagatavota projekta „Nevalstiskā sektora dalība starptautiskā konferencē „ES Bioloģiskās daudzveidības stratēģijas ieviešana”” ietvaros, ko finansē Latvijas valsts budžeta finansētā programma „Atbalsts sabiedrības līdzdalībai Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienības Padomē īstenošanā” un administrē Sabiedrības Integrācijas fonds. Pasākumu finansē Latvijas valsts.