Notikuši jau gandrīz 130 prezidentūras pasākumi; viens no tuvākajiem - konference par bioloģisko daudzveidību

20.05.2015

Latvijā līdz šim norisinājušies jau gandrīz 130 prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumi. Uz prezidentūras pasākumiem ieradušies jau 14,7 tūkstoši viesu, savukārt ārvalstu un Latvijas žurnālisti tos apmeklējuši 982 reizes.

Šādus datus apkopojis Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts.

Prezidentūras mājaslapa www.eu2015.lv apmeklēta 238 00 reizes, unikālo skatījumu skaitam sasniedzot 136 tūkstošus. Mājaslapa skatīta no vairāk nekā 180 pasaules valstīm, visbiežāk no Latvijas, Beļģijas, Vācijas, Apvienotās Karalistes un Francijas, liecina apkopotā informācija. 

Atgādinām, ka  26. un 27.maijā notiks viens no prezidentūras pasākumiem - konference „ES bioloģiskās daudzveidības stratēģijas 2020 ieviešana”, kuras mērķis ir plašā lokā diskutēt šīs stratēģijas ieviešanu. Latvijas prezidentūras uzdevums, organizējot šo konferenci, ir sniegt ieguldījumu Bioloģiskās daudzveidības stratēģijas vidustermiņa izvērtēšanas ziņojuma sagatavošanā.

Konferenci organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisiju, Latvijas Dabas fondu un Eiropas Vides biroju. 

Lai dalītos pieredzē un kopīgi veidotu ieteikumus turpmākajai rīcībai, konferencē  piedalīties aicināti valstiskā un nevalstiskā sektora pārstāvji, kā arī zemes lietotāju un īpašnieku organizāciju pārstāvji no visām ES dalībvalstīm.

Konference notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Vairāk informācijas: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/konference-es-biologiskas-daudzveidibas-strategijas-2020-ieviesana-2015-05-26

Informācija sagatavota projekta „Nevalstiskā sektora dalība starptautiskā konferencē „ES Bioloģiskās daudzveidības stratēģijas ieviešana”” ietvaros, ko finansē Latvijas valsts budžeta finansētā programma „Atbalsts sabiedrības līdzdalībai Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienības Padomē īstenošanā” un administrē Sabiedrības Integrācijas fonds. Pasākumu finansē Latvijas valsts.