Aicinām uz lekciju par tiešraides kamerām pie aizsargājamo putnu ligzdām

11.03.2015

Trešdien, 2015.gada 18. martā plkst.18:00 Latvijas Dabas muzejā notiks Latvijas Dabas fonda īstenotā lekcija ciklā „Izvēlies dabas aizsardzību”. Lekcijas tēma – Tiešraides kameras pie aizsargājamo putnu – jūras ērgļa, zivjērgļa un melnā stārķa, ligzdām. Uz lekciju laipni gaidīti visi interesenti!
Latvijas Dabas fonds tiešraides interneta kameras pie dienas plēsīgo putnu – zivjērgļa un jūras ērgļa, kā arī melnā stārķa ligzdām izvieto jau ceturto gadu. Ar kameru palīdzību ikvienam interesentam portālā dabasdati.lv ir iespēja tiešsaistē sekot līdzi ligzdās notiekošajam – ligzdas veidošanai, olu izdēšanai, perēšanai un mazuļu izvešanai. Lekcijā ornitologs Jānis Ķuze iepazīstinās ar Latvijas Dabas fonda pieredzi tiešraides kameru izvietošanā un iegūtajiem aizsargājamo putnu ikdienas dzīves interesnatākakjiem novērojumiem.
Latvijas Dabas fonda īstenotais lekciju cikls “Izvēlies dabas aizsardzību” notiek projekta “Ilgtspējīgas attīstības veicināšana, integrējot vides un dabas aizsardzības prasības politikas plānošanas dokumentos” ietvaros. Tā mērķis ir iepazīstināt dabas mīlētājus un topošos dabas aizsardzības speciālistus ar aktuālām tēmām dabas aizsardzībā, kā arī dalīties ar praktisko pieredzi šajā jomā.  
 

Papildu informācija: maija.usca@ldf.lv

Maija Ušča, Latvijas Dabas fonds

 

Projekts tiek īstenots ar EEZ finanšu instrumenta 2009-2014 atbalstu.
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.