Latvijas Dabas fonds pārtrauc darbību biedrībā „Latvijas Mežu sertifikācijas padome”

18.09.2015

Š.g. 15.septembrī Latvijas Dabas fonds (LDF) ir pārtraucis darbību biedrībā “Latvijas Mežu sertifikācijas padome” (LMSP). LDF padome ir izvērtējusi līdzšinējās līdzdalības biedrībā rezultātus un atzinīgi novērtē tās lomu diskusiju organizēšanā starp dažādām meža nozares interešu grupām un jo īpaši – ilgās diskusijās un kompromisu meklējumos izstrādāto Latvijas FSC nacionālā standarta projektu.

Tomēr, pēdējos gados organizācijas darbības efektivitāte ir mazinājusies, kas novedis pie FSC nacionālās iniciatīvas statusa zaudēšanas. Diemžēl stāvoklis nav uzlabojies arī pēc FSC pārstāvju sniegtiem skaidrojumiem un risinājumu ieteikšanas, lai perspektīvā LMSP varētu pretendēt uz FSC nacionālās iniciatīvas (pārstāvja) statusa atgūšanu. Vēl vairāk – nav pat panākta galīgā vienošanās par pamatprincipiem, kas jāievēro FSC pārstāvošu organizāciju statūtos. Turklāt tiek ignorēts vides sekcijas viedoklis LMSP darbībā būtiskos jautājumos.

Šo iemeslu dēļ LDF pārtraucis savu darbību LMSP un atsaucis savu pārstāvi Jāni Priednieku. Latvijas Dabas fonds turpinās darboties ilgtspējīgas mežsaimniecības veicināšanā Latvijā, kā arī atbalstīs FSC aktivitātes, kas vērstas šajā virzienā. Esam gatavi sadarboties ar visiem, kas veicina ilgtspējīgas mežsaimniecības attīstību un FSC principu ievērošanu meža resursu izmantošanā.

Papildu informācija:
Maija Ušča
maija.usca@ldf.lv 

 

Projekts tiek īstenots ar EEZ finanšu instrumenta 2009-2014 atbalstu.
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.