Eiropas Vides biroja konference „Eiropa krustcelēs – vides ilgtspējas izaicinājumi”

03.12.2014

No 1. līdz 2. decembrim Briselē notikusi Eiropas Vides biroja (European Environmental Bureau, EEB) rīkotā konference „Eiropa krustcelēs – vides ilgtspējas izaicinājumi”.

Konference tiek rīkota, atskatoties uz EEB paveikto vides un dabas aizsardzības jomā organizācijas pastāvēšanas 40 gadu laikā, kā arī prognozējot jaunās vides un dabas aizsardzības problēmas un to risināšanas iespējas, ar ko Eiropa un visa pasaule saskarsies turpmākajos gados. Īpaša uzmanība un atsevišķas diskusijas konferencē veltītas jautājumam par jaunās Eiropas Komisijas gaidāmo vides politiku.

Konferences dalībniekus uzrunāja arī līdzšinējais EK vides komisārs Janess Potončiks, uzsverot, ka turpmāk „vides un cilvēka veselības aizsardzība nebūs iespējama bez fundamentālām izmaiņām mūsu ekonomiskajā uzvedībā, savukārt ekonomikas attīstība nenotiks, ja nerespektēsim mūsu planētas limitus”.

Tāpat konferencē ar referātiem uzstājās un diskusijās par aktuāliem vides aizsardzības politikas jautājumiem piedalījās augsta līmeņa eksperti no dažādām Eiropas institūcijām, akadēmiskajām aprindām un vides nevalstiskajām organizācijām.

Latvijas Dabas fondu konferencē pārstāvēja LDF eksperte Inga Račinska. Līdz šim strādājusi EEB valdē, tagad Inga ievēlēta par Eiropas Vides biroja viceprezidenti. Apsveicam un lepojamies!

Uzziņai: Eiropas Vides birojs ir Eiropas lielākā nevalstisko vides organizāciju platforma, kas apvieno vairāk nekā 140 dalīborganizācijas no 31 valsts, kopā pārstāvot vairāk nekā 15 miljonu mūsu planētas iedzīvotāju vides un dabas aizsardzības intereses. Apmeklē EEB mājas lapu!

Ilze Salna,  Latvijas Dabas fonds

Projekts tiek īstenots ar EEZ finanšu instrumenta 2009-2014 atbalstu.
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.