Papē gatavojas viesu uzņemšanai!

22.04.2015

Dabas parkā „Pape” norit aktīvi darbi tūrisma sezonas atklāšanai! Parka viesus pavasarī gaidīs atjaunoti informācijas stendi gan Ekoloģisko procesu takā, kas tapusi ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu, gan jauni informācijas stendi 26 km garajā Papes ezera takā, kas veidoti projekta COASTLAKE laikā. Vairāk informācijas parka viesi varēs iegūt arī par īpašu Papes ezera iemītnieku – lielo dumpi.

Lielākais jaunums viesiem būs bezmaksas mobilā aplikācija, kas ir pirmā šāda veida aplikācija dabas parkam Latvijā. Ar mobilās aplikācijas palīdzību ērti varēsi noskaidrot savu atrašanās vietu, atrast ceļu līdz vairāk kā 30 dažādiem dabas parka apskates objektiem, kā arī iegūt visu nepieciešamo informāciju par naktsmītnēm, laivu nomu, labākajām putnu vērošanas vietām u.c. Aplikācija būs pieejama gan Android gan iOS lietotājiem.

Gaidām ciemos! 

Lielā dumpja Botaurus stellaris aizsardzība un dzīvotnes saglabāšana dabas parka „Pape” Papes ezerā norit pateicoties projektam Nr.LIFE12 NAT/LV/000118 COASTLAKE „Lielā dumpja biotopu atjaunošana divos piekrastes ezeros Latvijā”, ko finansē Eiropas Savienības LIFE+ Dabas un bioloģiskās daudzveidības programma un Latvijas vides aizsardzības fonds.